14 lipca 2018 do 15 lipca 2018

III Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych w Dobrzycy

Po raz kolejny goście, którzy odwiedzą Ogrody Hortulus Spectabilis dowiedzą się, które kwiaty są jadalne oraz poznają ich właściwości i zastosowanie. Tematem przewodnim tegorocznego Festiwalu będzie: Lawenda – dyskrecja smaku i moc zapachu. Na Placu Dzikich Kwiatożerców zagości plenerowa kuchnia kwiatowa. Aksamitki, kwiaty dyni i cukinii, liliowce, pysznogłówki, begonie, które zazwyczaj można podziwiać na starannie pielęgnowanych rabatach Ogrodów Hortulus, tym razem staną się składnikiem dań. Festiwal to również stoiska wystawiennicze. W sprzedaży pod hasłem „Polska smakuje” pojawią się: produkty ekologiczne, tradycyjne i regionalne, konfitury, syropy i soki, aromatyczne miody, kwiatowe przetwory i nalewki, świeże zioła, kwiaty jadalne oraz nasiona.

Lokalizacja

III Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych w Dobrzycy

76-038 Dobrzyca Ogrody Hortulus Spectabilis Dobrzyca 76

Organizator: