Jak zarejestrować się w Serwisie Polska Smakuje?

 

Co jest potrzebne:

  • konto e-mail i dostęp do niego (na podany adres e-mail przyjdzie mail potwierdzający rejestrację)
  • zdjęcia produktów, certyfikatów

Przebieg rejestracji:

  • KROK 1: wypełnij formularz w zakresie : informacji o wystawcy, typie działalności i specjalizacji produkcji, danych adresowych dotyczących firmy, a następnie potwierdź wprowadzone dane przyciskiem ZAREJESTRUJ,
  • na wskazany w formularzu adres mailowy wysłany zostanie mail mający na celu potwierdzenie rejestracji,
  • KROK 2: w formularzu wypełnij pola: certyfikaty i oznaczenia, produkty oraz załącz zdjęcia, a następnie potwierdź wprowadzone dane przyciskiem WYŚLIJ ZGŁOSZENIE
  • zweryfikujemy Twoje dane i zgodnie z regulaminem zatwierdzimy Twoje konto

Teraz użytkownicy portalu mają dostęp do Twojej wizytówki!

 

Dlaczego warto się zarejestrować?

 

Strona internetowa i aplikacja mobilna Polska Smakuje to narzędzia, które gromadzą informacje o regionalnych producentach żywności i oferowanych przez nich produktach oraz miejscach ich sprzedaży. Podpowiadają konsumentom, jakie produkty spełniają najwyższe standardy jakości informują gdzie można je kupić.

Jeśli produkujesz certyfikowaną żywność, oferujesz produkty wyróżnione konkretnymi oznaczeniami, jesteś rolnikiem prowadzącym sprzedaż bezpośrednią lub RHD albo produkujesz żywność regionalną w ramach działalności Koła Gospodyń Wiejskich nie może Cię tu zabraknąć.

Zarejestruj się i załóż konto, które pozwoli Ci bezpłatnie prezentować swoje produkty konsumentom. Zarejestruj się już teraz!

 

Kto może być wystawcą?

Zgodnie z regulaminem w Serwisie Polska Smakuje zarejestrować się mogą Koła Gospodyń Wiejskich oraz rolnicy prowadzący:

  • sprzedaż bezpośrednią,
  • rolniczy handel detaliczny,
  • dostawy bezpośrednie,
  • MOL – sprzedaż marginalną, ograniczoną i lokalną.

A także producenci, którzy mają w swojej ofercie przynajmniej jeden produkt:

  • posiadający aktualny certyfikat QMP, QAFP, PQS, Jakość Tradycja, Integrowana Produkcja,
  • opatrzony unijnym logo rolnictwa ekologicznego, co oznacza zgodność tego wyrobu z wymogami rozporządzenia UE w sprawie rolnictwa ekologicznego,
  • zarejestrowany w rejestrze: Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS),
  • oznaczony znakiem jakości Poznaj Dobrą Żywność (PDŻ),
  • opatrzony znakiem graficznym zawierającym informację „Produkt polski”,
  • wpisany na listę produktów tradycyjnych, prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
  • mający oznaczenie słowne „produkt górski”,
  • opatrzony logo Dziedzictwo Kulinarne Mazowsze, Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze, Dziedzictwo Kulinarne Małopolska, Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie, Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska, Dziedzictwo Kulinarne Pomorze Zachodnie, Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie, Dziedzictwo Kulinarne Opolskie, Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle, Dziedzictwo Kulinarne Dolny Śląsk

Zobacz, jakie znaki jakości trzeba posiadać do rejestracji.